Saturday, 8 December 2012

Ulat sagu

Ulat sagu amat terkenal di sarawak, ia adalah sejenis makanan yang berkhasiat.berani kamu cuba makan? Sedap dimakan setelah digoreng.

17 comments:

  1. wah, gelinya. setiap kali jumpa di pasar saya memang tidak berani melihatnya.
    Tetapi saya tahu ia sangat berzat

    ReplyDelete
  2. Wah,saya pernah tangkap dan makan ulat sagu.

    ReplyDelete
  3. Geli sungguh! Terima kasih kerana berkongsikan maklumat.

    ReplyDelete
  4. ibu saya juga ia sangat berkhasiat tetapi saya ......memang takut untuk makan

    ReplyDelete
  5. sebenarnya saya juga takut dengan urat ini, ha....

    ReplyDelete
  6. cikgu phang, saya pernah makannya, emak mengorengnya, tidak geli kalau sudah digoreng, nyaman...

    ReplyDelete
  7. satu blog yang padat dengan maklumat yang sangat berguna kepada semua yang berminat dengannya, cara memasak jenis makanan tradisional juga sangat berguna kepada mereka yang ingin memasak

    ReplyDelete
  8. urat sago :"walaupun nampak hodoh tetapi saya baik untuk kesihatan..."

    blog yang bagus.

    ReplyDelete
  9. terima kasih atas komen cikgu , rakan kerja dan anak murid yang membina

    ReplyDelete
  10. gambar yang sangat menarik, terima kasih cikgu.

    ReplyDelete
  11. terkejut saya nampak benda ini, agak geli, tetapi dengar berita ia amat berkhasiat.

    ReplyDelete
  12. Pertama kali saya tahu ulat sagu boleh dimakan.

    ReplyDelete
  13. saya tak pernah kenal ini, saya nak cuba kalau saya pergi sana^^

    ReplyDelete
  14. gelinya, tapi istimewa,boleh cuba makan lain kali!

    ReplyDelete